skip to Main Content

Clas släpper Vinyl med DOVRA, instrumental frirock

Clas Yngström och Pike Records planerar att ge ut inspelningar med gruppen DOVRA med Matts Tohver – elbas och Bertil Jansson- trummor. Dovra existerade under det sena 70-talet och inspelningarna gjordes under Clas tid som lärare på Musikhögskolan i Göteborg.

Både Matts och Bertil ingick i SKY HIGH under 1983 – 84 – då gruppens 3´e singel med låtarna ”Sommarvindar” och ”Biding My Time” gavs ut.

DOVRA spelade en fri fusionsmusik med inspiration från dåtidens stora förebilder i genren, men materialet var helt eget. Nu jobbar Roberth ”Bacon” Ekholm med att försiktigt remastra originaltejperna från 1979 – tanken är att det ska bli en dubbel vinylplatta! I samband med utgivningen kommer trion att genomföra en mindre turné i norden.

This Post Has 2 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close search
Varukorg
Back To Top