skip to Main Content

JIMI 70

Med Clas Yngström och Sky High, Jonas Kullhammar, Peter Asplund, Cecilia Ringqvist, Pierre Swärd, Plankton med flera. Dessutom ett specialsammansatt storband under ledning av Mats Engström.
Tisdagen den 27 november i år skulle en av 60-talets allra största rockikoner, Jimi Hendrix, blivit 70 år. Hans musik har satt stora avtryck, inte bara i rockmusiken utan även i jazz och konstmusik. Han upptäcktes av basisten i brittiska popgruppen The Animals och karriären fick en raketstart. Först i Europa och snart även i USA efter ett uppseendeväckande framträdande vid Monterey Pop i Kalifornien, sommaren 1967.
Under de fyra år han verkade innan dog 1970 gjorde Hendrix tre studioalbum, ”Are You Experienced”, ”Axis, Bold As Love”, dubbeln ”Electric Ladyland” och livealbumet ”Band Of Gypsy´s” som släpptes våren 1970.
I samarbete med den internationellt erkände Jimi Hendrixtolkaren Clas Yngström och hans grupp Sky High presenterar Uppsala Konsert och Kongress – just på själva 70-årsdagen! – en helkväll till hans ära.

Sky High är i likhet med Jimi Hendrix grupp The Experience en trio, förutom Clas på sång och gitarr ingår den amerikanske trumslagaren James Bradley Jr, som under sin karriär bl.a. spelat med The Beasty Boys, Anita Baker och Chuck Mangiones storband. På elbas Ulf ”Rockis” Ivarsson, känd för sitt långvariga samarbete med Thomas Di Leva och sedan en tid även producent och basist tillsammans med Joakim Thåström.

kolla in Sky High i detta klipp:

Gruppen Plankton som spelar bluesbaserad rock ’n’ roll inspirerad av 60 och 70-talens proggrockband och influenser från jazz och folkmusik.

Kolla in denna såpng från senaste plattan ”Ocean Tales”: http://www.youtube.com/watch?v=Jva5e2F33Dw

Cecilia Ringkvist, sångerska känd från grupperna The Happy Happies och Blue Thrill. Har tillsammans med Clas Yngström, gjort en ”pilgrimsresa” till de gamla musikskådeplatserna i Woodstock och Monterrey. De båda arbetar nu på ett gemensamt album. kolla här från SWEDEN ROCK 2011

:http://www.youtube.com/watch?v=I1jpSJHNijg
Mats Engström, storbandsarrangör och jazztrummis, kommer med ett speciellt sammansatt superstorband till Hendrix födelsedagsparty. Clas Yngström medverkar på den skiva med Jimi Hendrixlåtar i storbandsarrangemang – Purple Haze, a Big Band Experience – som Mats spelade in med Uppsala Storband 1998.

klipp från Aschberg: http://www.youtube.com/watch?v=QiAuYpowoms

Pierre Swärd är en av världens allra främsta Hammondorganister, en stark scenpersonlighet som kombinerar känsla med fenomenal spelteknik!

Biljetter till detta evenemang kan förbeställas på www.ticnet.se

This Post Has One Comment

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close search
Varukorg
Back To Top