skip to Main Content

Clas Yngström + Bob Dylan = SANT

Mr Bob ljusGitarristen och bluessångaren Clas Yngström och rocklegenden Bob Dylan – går de storheterna att kombinera?

Jodå, det går alldeles utmärkt.

Nu släpper Yngström tillsammans med de gamla rävarna i Södertäljegruppen Big Tex Three albumet Mr Bob’s Blue Devils med tolv bluesiga spår, alla signerade Bob Dylan.

Bob Dylan har sedan första albumet 1962 hela tiden varit fast rotad i olika amerikanska sångtraditioner, från folkmusik och country/bluegrass till gospel, rock’n roll och rockabilly, ja till och med jazz och swing – you name it.

Naturligtvis är bluesen rikt representerad.

Clas Yngström och Big Tex Three har plockat fram tolv låtar från olika tidpunkter i Dylans långa karriär. Från de tidiga Outlaw Blues (Bringin’ It All Back Home 1965) och Pledging My Time ( Blonde on Blonde 1966 ) till våra dagars Jolene ( Together Through Life 2009 ) .

De bjuder oss ett album med rak och okomplicerad blues och rock, utan krusiduller.

Och det svänger!

Clas Yngström, som fyller 60 i år, började spela gitarr som tioåring. Förebilderna var Albert King, Hank B. Marvin och Jimi Hendrix. Idag är Yngström en av våra mest framstående gitarrister och anses vara en av världens främsta Hendrix-tolkare. På Mr Bob’s Blue Devils visar han vilken utmärkt sångare han också är – att göra Dylans mångordiga texter rättvisa kräver sin man. Clas klarar det galant.

Big Tex Three är Stefan ”Stoffe” Sundlöf, trummor, Bertil ”Berra” Pettersson, bas och Jaan ”Janne” Paltman, klaviatur. Alla tre spelade i Södertäljegruppen Chicago Express, ett av de tyngsta namnen på den svenska blueshimlen under 80/90-talen. De har också kompat en mängd internationella bluesartister genom åren, vilket gett denna rytmsektion ett helt unikt kunnande i genren. Det är f.ö. Stoffe Sundlöf som fått ge namn åt gruppen, han kallas ibland Big Tex.

 

This Post Has One Comment
  1. Hej, jag har varit en stor fan av Clas sedan -79. Var på en workshop på Jam där Clas berättade att han hört sina barn lyssna på ett avsnitt av The Simpson. Där var BB-King med och spelade. Clas sa att Den första tonen som BB-King spelade skar igenom. Så är det med Clas ton. Hur blev det med Bob Dylan? Kent J.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close search
Varukorg
Back To Top