skip to Main Content

CLASFEST!

50 år med gitarren 60 på jorden..

Dalasalen, Falun, Lördag 20/10 kl.19:00

Ja, tänk.. va ti´n går …..Nu vill jag bju´in er alla till en helkväll med musik, mat och GARV!!Det blir smarrig buffé, för den som önskar, god dryck och minst tre timmar med livemusik.Jag tänkte ta just det här tillfället i akt för att presentera de olika konstellationer/projekt som jag jobbar med just nu – på en kväll!

Naturligtvis har jag bjudit in min grupp SKY HIGH, den nuvarande upplagan är en tuff och hårdsvängande power-trio med bassisten Ulf Rockis Ivarsson och trumslagaren James Bradley Jr, är skivaktuella i vår. Senaste SKY HIGH-plattan ”DOWNLOAD” släpptes på PIKE RECORDS/ Border i årsskiftet 08 -09.

Specialinbjudna gäster med SKY HIGH är min gamle spelkompis se´n 1963 Pierre Swärd – Hammondorgel & sång samt min nya kollega Cecilia Ringkvist. Cecilia och jag gjorde i våras en ”pilgrimsfärd till våra heliga musikplatser i Bethel Woods ( platsen för Woodstockfestivalen ), San Fransisco och Monterey – där våra stora förebilder Jimi Hendrix och Janis Joplin härjade som värst  i mitten/slutet av 1960-talet. Vår resa ska utmynna i en första gemensam helakustisk platta, som vi just nu jobbar med.

BIG TEX THREE är en härlig grupp herrar från Södertälje som jag haft/har det stora nöjet att spela med sedan ett femtontal år. Det är Stefan”Stoffe”Sundlöf-trummor, Bertil”Berra”Pettersson- Fender Bas och Jaan Paltman – piano – alla genuina Södertäljekisar och tunga bluesveteraner med ett förflutet i grupperna Telge Blues, Blue Fire, Chicago Express och Sven Zetterberg Blues Band. Big Tex Three och jag har precis gjort klart en platta med Bob Dylan´s bluesigare material – ”Mr Bob´s Blues Devils” och kvällens spelning blir lite av en dala-release för detta pinfärska album.

MAMA BLUES uppstod under en av de sista Falu Folkmusik Festivalerna och var från början ett engångsprojekt där vi ville presentera bluestexter skrivna av och även FÖR kvinnor. Petra Kvännå är vår enastående sångsolist här och dessutom ingår dalabluesens grand ol´rocker och min käraste gamle vän Uffe Åhman – trummor, multiinstrumentalisten Klas ”Häggbert” Hägglund – elbas och Sven Wallin på en riktig gammal Hammond B3 orgel – och så jag då……

Välkomna till MIN kväll, jag tror nog att detta blir en  RIKTIGT HÄRLIG kväll fylld av musik, gott käk ,massor av stories och GARV!!

FÖRKÖP: köp här!

Turistbyråerna, Dalarna

Dalasalen, Falun

 

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Close search
Varukorg
Back To Top