skip to Main Content

Biografi med egna ord, del 2

VBiografii gjorde uppemot 2000! livespelningar under 80-talet, de största var i New Orleans på Jazz and Heritage Festival -88 då vi spelade på stora scen inför 150.000 glada jänkare, andra som uppträdde var: BB King, Stevie Ray Vaughan (vars gitarrer jag testade!), James Brown m.fl. Sen spelade vi samma år, i augusti, på den första multiinternationella rockfestivalen i Sovjet – Glasnost Rock i Tallin, jag kommer aldrig att glömma känslan när vi tillsammans med bl.a. Johnny Rotten, Big Country och Leningrad Cowboys som avslutning på festivalen körde Chuck Berry´s ”Roll Over Beethoven” inför 300.000 frihetstörstande glädjetjutande Sovjetmedborgare.

Nittiotalet började med att vi fortsatte vår 10-årsturné, som varade ända till sept-90. ”Safe Sex” är ett livealbum tillägnat alla våra fans. Materialmässigt spänner livealbumet över hela vår ditillsvarande historia med både Hendrix-covers, bluesstandards och egna hits. Inspelningen skedde under två vilda kvällar på Sälens högfjällshotell i januari 1990.

Sky High levde vidare – 91 var vi åter i USA denna gång för att spela på en stor musik och media show i Austin, Texas – ”SXSW”(South by Southwest Music And Media Conference) – vi spelade där återigen på Steamboat, en numera tyvärr nerlaggd bluesklubb på 6´th street, dessutom gjorde vi en hel del privata sk showcases, vilket så småningom ledde till skivkontrakt ”over there”. Hösten -92 gjorde vi en turné till — Indien!! Ett fantastiskt land som har den kanske äldsta kulturen som finns på detta klot – vilken kick!! Vi spelade bla på legendariska Siri Fort i Dehli, tyvärr dansade vår mycket entusiastiska publik sönder scenen!, så det blir nog ingen mer rock där.. Jimi Hendrix skulle blivit 50 bast -93, vilket vi firade med att sätta ihop en ”Tribute To Jimi” med vilken vi turnerade i Europa och US under hela 1993.

Close search
Varukorg
Back To Top