skip to Main Content

Biografi med egna ord, del 4

BiografiSommaren -96 åkte jag till New York för att göra min första soloplatta, den spelades in i en studio i New Jersey under ledning av producenten och låtskrivaren Pete Brown, som också hjälpte mig lite med texterna. Pete är en gammal favorit , han har bl.a. skrivit de fantastiska texterna till den engelska 60-tals-psykedseliska gruppen Cream. Jag hade också turen att få med den legendariske saxofonisten Dick Heckstall-Smith samt Mary Wilson, sångerska från The Supremes, på några låtar. Plattan som fick namnet ”Fat Guitar” (BLCD11) släpptes i Sverige 15 Oktober.

Samma dag jag kom hem – Den 4 juli f.ö.! – gjorde vi första spelningen med ”The Orchestra Of Experience”, dvs en storbandsvariant med Jimi Hendrix musik. Vi spelade på Stockholm Jazz & Bluesfestival på Skansen och responsen var fantastisk!! Vi gjorde en ”live i studio”-inspelning av hela programmet i gamla ABBA studion i Stockholm i slutet av året, plattan kom efter många om och men ut våren -98 under namnet ”Purple Haze” – Till dags dato – 9/5 2000 – har vi gjort ett 20-tal framträdanden med detta mycket annorlunda projekt. Verkligen häftigt att få spela Jimi´s musik på ett helt annat sätt – en jätte eloge till arrangören Mats Engström, trummis med Uppsala Storband.

På senhösten 1998 var det så dags – tara taar tara taaa! SKY HIGH har blivit 20! Vi firade detta med ett grymt party på First Hotel Grand i Falun – tack alla pussungar som gjorde denna kväll till en verklig höjdpunkt!! 8! Olika Sky High-konstallationer spelade till maten senare gjorde Sky High -XL en spelning på stora scen, resten av natten gick snabbt med hjälp av ett idoget partajande/jammande och snackande. Borderline Records gav ut en dubbel-cd till enkelcd-pris med det bästa och värsta genom åren! Sky Highlights 1978-1998 ( blcd 20 )

Close search
Varukorg
Back To Top