skip to Main Content

Biografi med egna ord, del 5

BiografiVåren 1999 påbörjades så inspelningarna med vår senaste platta ”BLUESTER” – som inspelades i en liten studio i Falun efter gamla principer – så lite ”pålägg som möjligt” etc.. Förutom grundtrion med Arne ”Mr Dynamite” Blomqvist på bas och Mats ”Östen” Östensson på trummor medverkar här Per Wiberg – orgel, Anders Garstedt – trumpet, Tore Berglund – sax och Petra Kvännå – sång. Plattan kom ut sent i November och blev otroligt väl emottagen,både av fans och murvlar – många jämför känslan på den med vår gamla trioplatta ”Freezin´Hot” från 1984.

På årtusendetssista vår hann vi även med en tur tillbaka till kära gamla New-Orleans där vi bl.a. framträdde på L.M.N.O.P ( Louisiana Music New Orleans Pride )- en relativt nystartad musik och musikmediakonferens med siktet inställt på roots musik – wow vilken otroligt inspirerande resa det var – vi hann med att kolla in Ray Charles, Dr John och Fats som alla giggade på Jazzfestivalen som ägde rum samtidigt som vi var där -New-Orleans rules!!

Jag fick den stora äran att avsluta det gamla årtusendet/inleda det nya på Falu stora torg. Ovanför ett hav av människor med levande ljus spelade jag nationalsången a´la Hendrix på Woodstock – jag tror att Klockan slog tolv under tiden, av någon underlig anledning hörde jag den inte.

Close search
Varukorg
Back To Top